Produkten voor Hot en Cold Stonemassage

* Produkten *

De Stenen

 Copyright op deze afbeelding. Verboden te copieren zonder toestemming van John Keet
De stenen die voor Hot Stonemassage gebruikt worden zijn over het algemeen lava of basaltstenen. Dit is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast.
De stenen komen uit rivierbeddingen of zee, in elk geval hebben ze hun vorm door de natuur gekregen en niet machinaal (door trommelen bijvoorbeeld). Ze komen van schone en energierijke gebieden. 

 

Andere eigenschappen die belangrijk zijn: 
  • Vorm: voor verschillende doeleinden zijn verschillende vormen nodig, soms plat, soms voller, soms langwerpig. Behalve praktische overwegingen kan je je bij vorm ook laten leiden door symbolische argumenten en bijvoorbeeld hartvormig, niervormig, een bepaalde kleur gaan gebruiken
  • Structuur: Een gladde steen lijkt ideaal maar als de steen voor massage gebruikt wordt kunnen een aantal wat ruwere stenen ook hun eigen kwaliteit hebben
  • Gewicht: Een zware steen kan een stretchend of compressie-effect hebben, het weghalen van een zware steen een verlichtend effect
  • Uitstraling: de zwarte basaltstenen helpen mee je sessie een exclusieve en bijzondere uitstraling te geven. 

De stenen die we verkopen zijn basaltstenen en komen uit zee, uit schone gebieden met vulkanen en een hoog energieniveau. (Vortexen) Wie gevoelig is voor energie zal daarom ontdekken dat deze stenen een kracht van zichzelf hebben die meer is dan een willekeurige steen van bijvoorbeeld het tuincentrum. Het zijn ook goede geleiders en doorgevers voor energie en versterken daardoor energetische kwaliteiten van de masseur.

Deze stenen komen uit een vulkanisch gebied wat ook wel "de ring of fire" genoemd wordt, meestal uit de omgeving van de Andes. De stenen komen uit zee. Eb en vloed en het schuren van zand zorgen ervoor dat ze glad, rond en wat plat worden. Het sorteren en samenstellen van de sets is grotendeels handwerk, zodat de stenen niet beschadigen.

Hoewel basalt op plaatjes meestal zwart is, is dat in werkelijkheid niet zo. Verschillende grijstinten kunnen voorkomen, ook spikkels en zelfs roodachtige of groenachtige basaltstenen bestaan. Deze kleuren ontstaan bijvoorbeeld als er koper in de stenen aanwezig is. Natte of ingeoliede stenen worden zwart.

Er kunnen ook andere stenen gebruikt worden, zoals graniet bijvoorbeeld. Dit is nog wat zwaarder. Belangrijk bij stenen, als je bijvoorbeeld zelf gaat zoeken, is dus de warmtegeleiding, vorm, schone vindplaats (stromend water), bestand tegen verwarmen, niet poreus, weinig beschadigingen. Zelfgevonden stenen die aan deze eisen voldoen en die je zelf mooi vindt en goed voelen zou ik zeker gebruiken. Als verkoper van stenen zou ik dit advies natuurlijk niet moeten geven, daarom adviseer ik het volgende: Koop een set stenen en voeg er je eigen gevonden stenen aan toe, zodat je stenenset steeds persoonlijker wordt.

De ene steen is de andere niet.....
Getrommelde stenen zijn weliswaar glad maar meestal niet plat en rond van vorm.
Gepolijste stenen zijn te glad om mee te werken en vaak niet goed van vorm.
Handshaped stenen zijn kunstmatig in vorm geslepen en vaak te plat om lekker in de hand te liggen
Al deze bewerkte stenen blijven minder lang warm en zijn een deel van hun natuurlijke eigenschappen kwijt.
We verkopen uitsluitend onbewerkte stenen!

Massagestones is een website van John Keet      Afbeeldingen en teksten van deze site mogen niet zonder mijn toestemming gebruikt worden